MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı’nda, 2030 Hedefleri Belirlendi

“MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı” Konya’da Gerçekleşti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) tarafından düzenlenen “MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı”, Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe desteği ile gerçekleştirildi. Bu konferans, AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezi için önemli bir adımı temsil ediyor.

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin (AKİTEK), Pathways to Synergies çağrısı altında fonlanan Horizon Europe Programı’nda yer alan “Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation” (MAPIT) Projesi, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteklerini sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen konferans, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların tasarlanmasını amaçlıyor.

Önemli Açıklamalar Konferansta Yapıldı

Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, geleceğin daha akıllı, çevreci ve sürdürülebilir bir yaşam modeline doğru evrildiğine vurgu yaptı. Ortaç, üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin önemine değinerek, Horizon Europe Programı’nın sağladığı desteklerle teknolojik kapasitenin ve uluslararası etkinin arttığını belirtti.

Konuşmaların devamında, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı da işletmelere, yeni girişimcilere ve araştırmacılara hizmet veren AKİTEK’in önemine vurgu yaptı. Konarılı, Konya’nın tarım potansiyelini dijitalleşmeyle buluşturarak katma değer ürettiğini belirtirken, geleceği gören ve hazırlık yapan bir şehir olmanın önemine değindi.

AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezine, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteği sunan konferans kapsamında, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların somutlaştırılması başarıyla tamamlandı.

Konferans hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Donmuş geçmişten gelen tehdit! Buzullar eriyor, sırlar açığa çıkıyor

Küresel ısınma, dünyayı yalnızca deniz seviyesindeki yükselmelerle değil, aynı zamanda binlerce yıl öncesine ait antik tehlikelerle de karşı karşıya bırakıyor. Buzulların hızla erimesi, bilim insanlarını hem heyecanlandıran hem de endişelendiren …

Wi-Fi’nin Sırrı Çözüldü! İsmi kısaltma sananlar yanılıyor: Gerçek bambaşka

Kablosuz internet teknolojisi Wi-Fi’yi gerçek anlamını kısaltma olarak bilenler yıllardır yanılıyor. Wi-Fi isminin hiç bir anlamı olmadığı ortaya çıktı.

Buzulların altında volkanik sır! Derinliklerindeki gizem:

Antarktika, dünyanın en soğuk ve en gizemli kıtası, bilim insanlarını bir kez daha şaşırtmayı başardı. Yeni bir araştırmada, kıtanın en büyük buzul tabakasının altında aktif bir volkanik sıcaklık kaynağı tespit edildi. Bu keşif, hem küresel iklim …

Microsoft, Windows’taki mavi ekranı değiştiriyor

Microsoft’un Windows’unda uzun yıllardır kullandığı ‘mavi ekran’ hata ekranını güncelliyor. Şirket, mavi ekran hatasının yerine siyah olanı ekliyor.

Tarihi keşif: İlk kez bu kadar küçük bir ötegezegen keşfedildi

İnsanlık, evrenin derinliklerinde yepyeni bir gezegen keşfine tanıklık etti. James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Dünya’dan sadece 111 ışık yılı uzaklıktaki genç bir yıldızın çevresinde, şimdiye kadar doğrudan görüntülenen en küçük ötegezegeni ortaya çıkardı.

Çin, iletişim uydusunu fırlattı

Çin, yeni iletişim uydusu “ChinaSat-9C”yi uzaya gönderdi.