Kripto para borsaları faaliyet başvuruları için son hazırlıklarını yapıyor

Kripto Para Borsaları İçin Yasal Düzenleme Süreci Başladı

13 Mart’ta yayımlanan tebliğlerle birlikte, kripto varlık hizmet sağlayıcılarını düzenleme sürecinde ilk adım atıldı. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan tebliğlerde, kripto para borsalarının kuruluş, faaliyet ve işleyiş süreçlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu tebliğlere göre, borsaların faaliyet başvuruları için son tarih 30 Haziran olarak belirlendi.

Platformların Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi için 30 Haziran’a kadar Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapması gerekiyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları ise yasal süreci tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

“Saklama Kuruluşu İçin Süreç Devam Ediyor”

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, geçen yıl temmuz ayında yayımlanan yasa sonrasında ekosistemde çalışmaların başladığını belirtti. Borsaların, mart ayında yayımlanan düzenlemelere uygun başvurularını 30 Haziran’a kadar tamamlamaları gerektiğini söyleyen Dönmez, “Biz de diğer platformlar gibi hazırlıklarımızı tamamlayarak başvurumuzu iletmeye çalışıyoruz. Saklama süreci hakkındaki değerlendirmelerimiz ise devam ediyor.” dedi.

“Regülasyonlara Uyum Şart”

CoinTR Üst Yöneticisi (CEO) Ali Eşelioğlu, 30 Haziran’ın Türkiye’de kripto varlık hizmet sağlayıcıları için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, regülasyonların kullanıcı güvenliği, piyasa istikrarı ve uluslararası uyumluluk açısından önemli olduğunu belirtti. Eşelioğlu, regülasyonlara tam uyum sağlamak için iç sistemlerini revize ettiklerini ve Türkiye’deki kripto ekosistemine liderlik etmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Altyapımıza Yönelik İyileştirmeler Gerçekleştirdik”

Paribu Hukuk Direktörü Mehmet Türkarslan ise 30 Haziran’ın platformlar için büyük bir önem taşıdığını ve tebliğlerin kripto varlık piyasasına yönelik daha sıkı denetim mekanizmaları getirmeyi amaçladığını bildirdi. Türkarslan, yeni düzenlemelere uyum sağlamak adına bilgi sistemleri ve teknolojik altyapıda kapsamlı iyileştirmeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca, soğuk ve sıcak cüzdan güvenliği konusunda da çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Yeni regülasyonların Türkiye’deki kripto ekosisteminin şeffaflığını artıracağını ve yatırımcılara güvenli bir ortam sunacaklarını belirten Türkarslan, regülasyonlara tam uyum gösterme konusundaki kararlılıklarının yatırımcılara verdiği güvenin önemli olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (30 Haziran 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,62 değer kazanarak 9.745,80 puana çıktı.Cuma günü 9.404,89 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 47,97 puan artışla 9.452,86 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Karadeniz kıyısında parlayan turizm

Bulgaristan’ın Varna ve Burgas merkezli kıyı şeridi, geniş kum plajları, her bütçeye hitap eden tesisleri ve Türk damak tadına çok yakın olan mutfağıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Ticaret Bakanlığı affetmedi: 289 işletmeye 114 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu son denetimler sonucunda 289 işletmeye 114.7 milyon lira ceza uyguladı.

‘Ödeme sistemlerinde potansiyel yüksek’

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Türkiye’nin ödeme sistemleri alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, FAST gibi sistemlerin küresel ölçekte daha da yaygınlaşmasının öngörüldüğünü söyledi.

İşsizlik başvuruları beklentilerin altında kaldı

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 21 Haziran ile biten haftada 236 bine inerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik maaşı başvurularına ilişkin haftalık verileri paylaştı. Buna göre …