Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Sorunlar modern tıpla çözülebilir

Kadın sağlığı üzerine uzmanlaşmış Dr. Mehmet Bekir Şen, kadınların vücutlarıyla ilgili endişelerini ve jinekolojik sorunları konuşmanın utanılacak bir şey olmadığını vurguluyor. Kadınların bu konuları açıkça konuşmalarının önemine değinen Dr. Şen, modern tıbbın bu sorunlara çözüm sunmakta olduğunu belirtiyor.

‘Kadınlar bedenleriyle barışmak için utanmamalı, susmamalı’

Doğum sonrası vücutta meydana gelen değişikliklerle barışmakta zorlanan kadınlar için önemli bir mesaj veren Dr. Şen, doğum sonrası problemlerin çözümü için utanmanın ve sessiz kalmanın gereksiz olduğunu belirtiyor. Toplumda farkındalık yaratmak adına cesurca konuşmanın önemine değinen Dr. Şen, kadınları bedenleriyle barışmaya çağırıyor.

Yaşanılanlar tedavi edilebilir durumlar

Dr. Şen, doğum sonrası yaşanan vajinal gevşeme, idrar kaçırma gibi sorunların tedavi edilebilir olduğunu ve kadınların bu konuları açıkça konuşmaları gerektiğini vurguluyor. Uygulanan bazı tedavilerin kadınların yaşam kalitesini artırdığını belirten Dr. Şen, bu konuları hekimleriyle paylaşmanın önemine işaret ediyor.

Bedeninizi sevin ve kendinize izin verin

Dr. Şen, kadınları vücutlarındaki değişimlere karşı duydukları utanç duygusunu aşmaya çağırıyor. Doğum sonrası yaşanan değişimlerin doğal olduğunu ve kadınların kendilerini sevmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Şen, bedenleriyle barışarak özgüvenlerini kazanmaları gerektiğini belirtiyor.

Toplumsal devrim: Konuşmaktan utanmayın

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, kadınların bedenleriyle ilgili sorunları açıkça konuşarak toplumda farkındalık yaratmalarının önemli olduğunu belirtiyor. Kadınların bedenlerine sahip çıkarak ve yardım isteyerek utanmamaları gerektiğini vurgulayan Dr. Şen, toplum olarak kadınların seslerini daha güçlü duyurmasının desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Related Posts

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden? 

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Bahar geldi, alerjiler arttı: Uzmanından uyarılar

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte toz alerjisi şikayetleri arttı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, aileleri toz taşınımı, ev içi temizlik ve maske kullanımı gibi konularda uyararak tavsiyelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir