İş Sağlığı Eğitimi ve Sertifikası Geliyor

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, iş yerinde yetkili veya çalışanın eğitimle sertifika alacağını, 50’den az çalışanı olan ile az tehlikeli sınıfındaki iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği sorumlusu olacağını söyledi.

Kartaloğlu, bir otelde düzenlenen 60. Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı’nda, iş sağlığı ve güvenliği konusunda kendilerine çok sorular geldiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda eğitim açacağını aktaran Kartaloğlu, “İş yerinde yetkili veya çalışan, eğitimle sertifika alacak, 50’den az çalışanı olan ile az tehlikeli sınıfındaki iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği sorumlusu olacak.” dedi.

Bu yöntemle sorunun çözülmeye çalışıldığını vurgulayan Kartaloğlu, “Dün bununla ilgili yazı bize geldi, biz de paylaştık. Şimdilik bu sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin de (TOBB) bu anlamda çalışmaları oldu.” diye konuştu.

Kartaloğlu, yerli malı tespiti ve oranına ilişkin yaklaşık iki hafta önce bir tebliğ yayınlandığına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, tebliğin eski halinde yoktu, biz bunun için çok ciddi emek verdik. Orada mali uzman tanımı var. Mali uzman kimdir belli değildi, eski tebliğde sadece eksper olarak tanımlanıyordu ve burada TOBB ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna (TESK) yetkiler verilmişti. Yerli malı oranının tespitinde mali uzman tanımı yapıldı ve mali uzman sadece mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak tanımlandı. Bu konudaki eğitim yetkisi de TÜRMOB’a verildi.”

Sürdürülebilirlik uzmanlığının ve denetçiliğinin meslekleri açısından önemli kazanım olduğunu dile getiren Kartaloğlu, “Sürdürülebilirlik denetçileri sadece mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler arasından, bağımsız denetim yetkisine sahip olanlar arasından olacak. Bir sınav süreci var şu anda; sürdürülebilirlik sınavı.” dedi.

Karadeniz ile Karadeniz’e kıyısı olan 25 ilin oda başkanları ve yöneticilerinin yer aldığı toplantıya, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da katıldı.

Related Posts

Vergi denetimlerinde yeni dönem: e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

VDK’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığına işaret edilen paylaşımda, “Sistem, vergi inceleme süreçlerini elektronik ortama taşıyarak, belge ibrazı ve tutanak …

Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Trafik sigortasında yeni dönem, pert kararı artık çok daha zor

Bugün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikte araç sigortalarında köklü bir değişim başladı. Artık araçları perte çıkarmak eskisi kadar kolay olmayacak. Onarım masrafı, aracın piyasa değerinin yüzde 60’ını aşmadıkça sigorta şirketi pert kararı veremeyecek. İşte yeni sistemin tüm detayları…

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (30 Haziran 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,62 değer kazanarak 9.745,80 puana çıktı.Cuma günü 9.404,89 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 47,97 puan artışla 9.452,86 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Karadeniz kıyısında parlayan turizm

Bulgaristan’ın Varna ve Burgas merkezli kıyı şeridi, geniş kum plajları, her bütçeye hitap eden tesisleri ve Türk damak tadına çok yakın olan mutfağıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Kripto para borsaları faaliyet başvuruları için son hazırlıklarını yapıyor

Türkiye’deki kullanıcılara hizmet sunmak için 30 Haziran’a kadar Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulunması gereken kripto para borsaları son hazırlıklarını tamamlıyor.