Chrome tarayıcı, OpenAI’ın eline geçebilir!

OpenAI, ABD’de Google Chrome’u Satın Almak İstiyor

ABD’de Google’e karşı açılan tekel davasında Chrome tarayıcının kaderi belirsiz, ancak kesin olan bir şey var, OpenAI tarayıcıyı satın almak istiyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı açtığı davada, OpenAI yöneticisi Nick Turley ifade verdi ve Google, Chrome’u satmaya zorlanırsa, şirketinin tarayıcıyı satın alabileceğini söyledi.

Chrome web tarayıcıyı satmak, Adalet Bakanlığı’nın Google’a sunduğu “arama alanındaki tekelliği kırma” çözümlerinden biri.

ChatGPT’de ürün bölümünün başında olan Turley, duruşma sırasında tanık olarak dinlendi. Google Chrome’u satmak zorunda kalırsa, OpenAI’ın bunu alıp almayacağı sorulduğunda da “Evet, pek çok başka şirket gibi biz de alabiliriz” yanıtını verdi.

OpenAI, yapay zekâ yarışında Google’ın en güçlü rakibi ve Chrome’u satın almak bu yarışta Google’a büyük bir darbe vuracaktır.

Chrome şu an tarayıcı pazar payının yüzde 66’sına sahip.

Chrome’un satışının yanı sıra, Adalet Bakanlığı Google’ın arama verilerini diğer şirketlerle paylaşabileceğini de söylüyor.

İşte OpenAI da burada mahkemeye dahil oldu. Turley, geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde şirketinin Google’a arama verilerini kullanmak için bir lisans anlaşması önerdiğini söyledi. Ancak Google rakibinin bu önerisini reddetti.

OpenAI, Microsoft ile ortaklığı sayesinde, ChatGPT’nin gerçek zamanlı aramalarında Bing’i kullanıyor. Ancak Turley, Google’ın arama verilerini paylaşmak zorunda kalmasının “gerçek zamanlı bilginin kalitesini artırarak, daha iyi ürünleri daha çabuk üretebilmelerini” sağlayacağını söylüyor.

Kısacası, Chrome’u kaybetmek Google’ın işine darbe vurabilir, ancak Chrome’u OpenAI’a kaptırmak şu an bildiğimiz haliyle internetin geleceği üzerinde çok büyük etkilere yol açabilir.

Related Posts

Donmuş geçmişten gelen tehdit! Buzullar eriyor, sırlar açığa çıkıyor

Küresel ısınma, dünyayı yalnızca deniz seviyesindeki yükselmelerle değil, aynı zamanda binlerce yıl öncesine ait antik tehlikelerle de karşı karşıya bırakıyor. Buzulların hızla erimesi, bilim insanlarını hem heyecanlandıran hem de endişelendiren …

Wi-Fi’nin Sırrı Çözüldü! İsmi kısaltma sananlar yanılıyor: Gerçek bambaşka

Kablosuz internet teknolojisi Wi-Fi’yi gerçek anlamını kısaltma olarak bilenler yıllardır yanılıyor. Wi-Fi isminin hiç bir anlamı olmadığı ortaya çıktı.

Buzulların altında volkanik sır! Derinliklerindeki gizem:

Antarktika, dünyanın en soğuk ve en gizemli kıtası, bilim insanlarını bir kez daha şaşırtmayı başardı. Yeni bir araştırmada, kıtanın en büyük buzul tabakasının altında aktif bir volkanik sıcaklık kaynağı tespit edildi. Bu keşif, hem küresel iklim …

Microsoft, Windows’taki mavi ekranı değiştiriyor

Microsoft’un Windows’unda uzun yıllardır kullandığı ‘mavi ekran’ hata ekranını güncelliyor. Şirket, mavi ekran hatasının yerine siyah olanı ekliyor.

Tarihi keşif: İlk kez bu kadar küçük bir ötegezegen keşfedildi

İnsanlık, evrenin derinliklerinde yepyeni bir gezegen keşfine tanıklık etti. James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Dünya’dan sadece 111 ışık yılı uzaklıktaki genç bir yıldızın çevresinde, şimdiye kadar doğrudan görüntülenen en küçük ötegezegeni ortaya çıkardı.

Çin, iletişim uydusunu fırlattı

Çin, yeni iletişim uydusu “ChinaSat-9C”yi uzaya gönderdi.