Bağışıklığın sigortaları

Doğal Yoldan Bağışıklık Güçlendirme Yolları

Uzmanlara göre, sağlıklı yaşam için vücut direncinin güçlü olması gereklidir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında ise hastalıkların kapıyı çalabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en etkili yollarından biri dengeli beslenmeden geçmektedir. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, bağışıklık sistemi için kritik olan arjinin ve glutatonun vurguladığı önemli amino asitler olduğunu belirtiyor.

Amino Asitlerin Önemi ve Bağışıklık Üzerindeki Etkileri

Hümoral bağışıklık sistemi için önemli olan antikorların aminoasitlerden oluştuğu bilinmektedir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan metabolik gereksinimler arasında amino asitlerin önemli bir yeri bulunmaktadır. Özellikle arjinin ve glutatyon gibi essansiyel amino asitlerin bağışıklık sistemi için hayati öneme sahip olduğu vurgulanmaktadır.

Süper Aminoasit Arjinin

Arjinin, bağışıklık sistemini güçlendiren ve büyüme hormonu salgılanmasını destekleyen önemli bir amino asit olarak bilinmektedir. Kan dolaşımını iyileştirerek bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlara karşı etkin bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda T hücre ve doğal öldürücü hücre sayısını artırarak bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur.

30’lu yaşlardan sonra Herkes için gerekli

Özellikle 30’lu yaşlardan sonra arjinin takviyesinin herkes için önemli olduğu belirtilmektedir. Kırmızı et, balık, süt ürünleri, fındık, ceviz, badem, tam tahıllar, kabak çekirdeği ve susam gibi besinlerden arjinin alınması önerilmektedir. Ancak takviyelerin doktora danışılmadan kullanılmaması gerekliliği vurgulanmaktadır.

Glutatyon Düzeyinizi Artırın

Glutatyon, vücutta doğal olarak üretilen ve antioksidan etkisiyle bilinen önemli bir bileşiktir. Bağışıklık sisteminin daha etkin çalışmasını sağlayarak hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur. Glutatyon seviyelerinin düşük olması bağışıklığı zayıflatırken, yüksek seviyelerin uzun ömür ve düşük kanser riskiyle ilişkilendirildiği belirtilmektedir.

Glutatyonun yeterli seviyede olması için glutamin, sistein ve glisin gibi amino asitlerin düzenli olarak alınması önemlidir. Bu amino asitlerin bulunduğu besinlerin tüketilmesi, doğal yoldan bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkı sağlayabilir.

Related Posts

Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik’in İhraç Kararına Kınama Geldi

Dünya Tabipleri Birliği, demokratik haklarını kullanmaları gerekçe gösterilerek kamu görevlerinden ihraç edilen Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik için 5 Haziran 2025 günü bir destek mesajı yayımladı, hekimleri susturmanın ifade özgürlüğünü ve çalışma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Kendinizi yorgun ve halsiz mi hissediyorsunuz? İşte nedeni

Modern yaşamın temposunun, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetleri yaygınlaştırdığını belirten Prof. Dr. Murat Baş, bu belirtilerin altında magnezyum eksikliğinin yatabileceğini anlattı.

Uzmanından uyarı: Burun içi eğriliği sanıldığı kadar masum değil

Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Bahar geldi, ortaya çıktılar: Kenelere karşı nasıl önlem almalıyız?

Kars’ta baharın gelişiyle meralar canlandı, ancak keneler de ortaya çıktı. Uzmanlar, kene ısırıklarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

“Uluslararası Kampçılık Dostluk Derneği” ICF Kelebek Ödülü, Prof. Dr. Şükrü Hatun’a verildi

“Uluslararası Kampçılık Dostluk Derneği” ICF Kelebek Ödülü, Prof. Dr. Şükrü Hatun’a verildi

Uzmanından “sahte güneş gözlüğü” uyarısı

Uzmanından “sahte güneş gözlüğü” uyarısı