Bağışıklığın sigortaları

Doğal Yoldan Bağışıklık Güçlendirme Yolları

Uzmanlara göre, sağlıklı yaşam için vücut direncinin güçlü olması gereklidir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında ise hastalıkların kapıyı çalabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en etkili yollarından biri dengeli beslenmeden geçmektedir. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, bağışıklık sistemi için kritik olan arjinin ve glutatonun vurguladığı önemli amino asitler olduğunu belirtiyor.

Amino Asitlerin Önemi ve Bağışıklık Üzerindeki Etkileri

Hümoral bağışıklık sistemi için önemli olan antikorların aminoasitlerden oluştuğu bilinmektedir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan metabolik gereksinimler arasında amino asitlerin önemli bir yeri bulunmaktadır. Özellikle arjinin ve glutatyon gibi essansiyel amino asitlerin bağışıklık sistemi için hayati öneme sahip olduğu vurgulanmaktadır.

Süper Aminoasit Arjinin

Arjinin, bağışıklık sistemini güçlendiren ve büyüme hormonu salgılanmasını destekleyen önemli bir amino asit olarak bilinmektedir. Kan dolaşımını iyileştirerek bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlara karşı etkin bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda T hücre ve doğal öldürücü hücre sayısını artırarak bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur.

30’lu yaşlardan sonra Herkes için gerekli

Özellikle 30’lu yaşlardan sonra arjinin takviyesinin herkes için önemli olduğu belirtilmektedir. Kırmızı et, balık, süt ürünleri, fındık, ceviz, badem, tam tahıllar, kabak çekirdeği ve susam gibi besinlerden arjinin alınması önerilmektedir. Ancak takviyelerin doktora danışılmadan kullanılmaması gerekliliği vurgulanmaktadır.

Glutatyon Düzeyinizi Artırın

Glutatyon, vücutta doğal olarak üretilen ve antioksidan etkisiyle bilinen önemli bir bileşiktir. Bağışıklık sisteminin daha etkin çalışmasını sağlayarak hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur. Glutatyon seviyelerinin düşük olması bağışıklığı zayıflatırken, yüksek seviyelerin uzun ömür ve düşük kanser riskiyle ilişkilendirildiği belirtilmektedir.

Glutatyonun yeterli seviyede olması için glutamin, sistein ve glisin gibi amino asitlerin düzenli olarak alınması önemlidir. Bu amino asitlerin bulunduğu besinlerin tüketilmesi, doğal yoldan bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkı sağlayabilir.

Related Posts

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Kadınların bedenleriyle barışması ve sağlık problemleri konusunda cesur adımlar atması gerektiğini vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum sonrası yaşanan değişimlerin utanılacak bir şey olmadığını belirterek, kadınları destekleyici bir ortamda bu konuları konuşmaya çağırıyor.

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden? 

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir