‘Bölgesel kalkınma politikalarımız topyekun kalkınmamıza güç katacak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Varşova’da Bölgesel Kalkınma Bakanlar Toplantısı’na Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi (RDPC) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen “Dayanıklı Yerleşimler İçin Bölgesel Kalkınmayı Güçlendirme” başlıklı Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Kacır, Türkiye’nin üretim ve teknolojik kalkınma alanında önemli bir merkez haline gelme hedefine ulaşmada dikkate değer ilerlemeler kaydettiğine vurgu yaptı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sahip olduğu dinamik iş gücü, stratejik konumu ve güçlü sanayi altyapısıyla Avrupa’nın küresel değer zincirleri içinde giderek daha önemli bir aktör haline geldiğini belirtti. “Sadece büyümeyi teşvik etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda bölgesel uyumu güçlendirmeye ve bölgesel eşitsizlikleri etkili bir şekilde ele almaya da kararlılıkla devam ediyoruz. Bu bağlamda, kalkınma ajanslarımız ve bölge kalkınma idarelerimiz kilit bir rol üstlenmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kacır, Dijital Avrupa Programı’na katılımın ve Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nin (EDIH) kurulmasının Türkiye’nin Avrupa dijital ekosistemiyle daha da bütünleşmesini sağladığını belirtti. Kacır, kalkınma ajanslarının bölgesel büyümeyi hızlandırmak ve ülkenin kazanımlarını ilerletmek amacıyla çalıştığını açıkladı.

Bakan Kacır, Polonya temaslarını değerlendirirken, bölgesel kalkınma politikalarını dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve demografik dönüşüm olmak üzere üç ana başlıkta ele aldıklarını ifade etti. Ülkeler arasındaki farklılıkları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirten Kacır, “Bölgeler arasında ciddi farklar var ve bu farklılıkları dikkate alarak kalkınma politikalarını şekillendiriyoruz.” dedi.

Yeşil dönüşümün önemine değinen Kacır, yeşil dönüşümün herkesi kucaklayan bir anlayışla hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Demografik dönüşümle de karşı karşıyayız. Bu nedenle bölgesel kalkınma politikalarında yerel yaklaşımlar önem kazanıyor.” dedi. Ayrıca, kalkınma ajanslarının diğer ülkelerle yapacakları ortak çalışmaları güçlendirmeye yönelik adımların ele alındığını aktardı. Bu çalışmaların 86 milyonluk Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını ve Türkiye’nin tüm şehirlerinin güçlü bir şekilde var olmasını sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Vergi denetimlerinde yeni dönem: e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

VDK’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığına işaret edilen paylaşımda, “Sistem, vergi inceleme süreçlerini elektronik ortama taşıyarak, belge ibrazı ve tutanak …

Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Trafik sigortasında yeni dönem, pert kararı artık çok daha zor

Bugün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikte araç sigortalarında köklü bir değişim başladı. Artık araçları perte çıkarmak eskisi kadar kolay olmayacak. Onarım masrafı, aracın piyasa değerinin yüzde 60’ını aşmadıkça sigorta şirketi pert kararı veremeyecek. İşte yeni sistemin tüm detayları…

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (30 Haziran 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,62 değer kazanarak 9.745,80 puana çıktı.Cuma günü 9.404,89 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 47,97 puan artışla 9.452,86 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Karadeniz kıyısında parlayan turizm

Bulgaristan’ın Varna ve Burgas merkezli kıyı şeridi, geniş kum plajları, her bütçeye hitap eden tesisleri ve Türk damak tadına çok yakın olan mutfağıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Kripto para borsaları faaliyet başvuruları için son hazırlıklarını yapıyor

Türkiye’deki kullanıcılara hizmet sunmak için 30 Haziran’a kadar Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulunması gereken kripto para borsaları son hazırlıklarını tamamlıyor.