Fransız Doktor yumurtalar hakkındaki kalıcı efsaneye son verdi: Etkisi yok!

Yumurta ve Kolesterol İlişkisi: Doğru Bilinen Yanlışlar

Yıllar boyunca kolesterol açısından kötü bir üne sahip olan yumurta, aslında sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Beslenme uzmanı Dr. Jean-Michel Cohen, bu konuda önemli açıklamalarda bulunarak yumurtanın kolesterol ile olan ilişkisini ele alıyor.

Yumurta Kolesterolü Etkiler mi?

Dr. Cohen’a göre, bir yumurta yaklaşık 225 mg kolesterol içerir ancak bu kolesterol direkt olarak kan kolesterol seviyesini etkilemez. Vücuttaki kolesterolün büyük çoğunluğu karaciğer tarafından üretilirken, sadece küçük bir kısmı besinlerden gelir. Bu nedenle, kolesterol seviyesinin asıl belirleyicisi karaciğerdir.

Cohen, yumurtanın biyolojik parametreler üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olduğunu ve kolesterol seviyesini düşürmek isteyenlerin yumurtayı suçlamaması gerektiğini vurguluyor. Günlük olarak tüketilen üç-dört yumurtanın bile kolesterol üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirtiyor.

Yumurtanın Sağlık Açısından Önemi

Yumurta, Omega-3 yağ asitleri, A vitamini, B12 vitamini ve yüksek kaliteli protein gibi birçok besleyici öğeyi bünyesinde barındırır. Bu nedenle, yumurta düzenli olarak tüketildiğinde sağlık açısından son derece faydalıdır. Ayrıca, ekonomik ve besleyici bir seçenek olması da tercih edilmesini sağlar.

Yumurtanın sağlık açısından zengin bir besin kaynağı olduğunu belirten Dr. Jean-Michel Cohen, sağlıklı bir beslenme programından yumurtayı çıkarmamanın önemine vurgu yapıyor. Yumurta tüketiminin kolesterol üzerinde minimal bir etkisi olduğunu ve sağlıklı beslenmenin bir parçası olması gerektiğini hatırlatıyor.

Related Posts

Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Kadınların bedenleriyle barışması ve sağlık problemleri konusunda cesur adımlar atması gerektiğini vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum sonrası yaşanan değişimlerin utanılacak bir şey olmadığını belirterek, kadınları destekleyici bir ortamda bu konuları konuşmaya çağırıyor.

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden? 

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir