2 haftada kadınların libidosunu yükseltiyor: 100 yıl önce bir Alman geliştirmişti

Pilates Yapan Kadınların Libidosunda Artış Yaşandığı Belirlendi

Yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak pilates yapan kadınların libidosunda belirgin bir artış meydana geliyor. Bu egzersizi sürekli yapan kadınlarda cinsel istek önemli ölçüde yükselerek tatmin edici bir seviyeye ulaşıyor. Özellikle 30’lu yaşlardaki kadınların 3 ay boyunca düzenli olarak pilates yapmaları, aşk hayatlarında gözle görülür değişimlere yol açıyor.

Joseph Pilates tarafından gücü ve esnekliği artırmak amacıyla geliştirilen düşük etkili mat tabanlı egzersiz olan pilates, 100 yıl önce ortaya çıkmıştı. Günümüzde milyonlarca insan bu etkili egzersizi düzenli olarak yapmaktadır.

Pilates Yapmanın Cinsel Hayata Etkisi Araştırıldı

Sakarya Üniversitesi’nden bilim insanları, pilatese ilgi duygularını kaybetmiş kadınların cinsel hayatlarını iyileştirmek amacıyla bir araştırma yaptılar. 93 katılımcı, haftada iki kez birer saatlik pilates derslerine katıldı ve cinsel tatminlerini puanlamak için detaylı anketler doldurdu. Diğer yarısı ise günlük aktivitelerine devam etti. 12 hafta sonunda yapılan tekrar testlerde, pilates yapan grupta cinsel tatminde belirgin bir artış olduğu tespit edildi. Katılımcılar, daha güçlü bir libido ve daha sık orgazmlar yaşadıklarını rapor ettiler.

Pilatesin Cinsel İşlevi Arttırmadaki Etkisi Bilinmiyor

Bilim insanları, pilatesin cinsel işlevi nasıl arttırdığı konusunda net bir açıklama yapamamaktadır. Ancak en muhtemel açıklamalardan biri, pelvik taban kaslarını güçlendirerek mesane, bağırsaklar ve rahmi desteklemesidir, ki bu da cinsel işlevde önemli bir rol oynamaktadır. Uzmanlar, daha geniş kapsamlı çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, “Pilates programının cinsel tatminde sağladığı belirgin iyileşmeler, kadın cinsel işlev bozukluğunun tedavisi için umut vericidir.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Kadınların bedenleriyle barışması ve sağlık problemleri konusunda cesur adımlar atması gerektiğini vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum sonrası yaşanan değişimlerin utanılacak bir şey olmadığını belirterek, kadınları destekleyici bir ortamda bu konuları konuşmaya çağırıyor.

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden? 

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir